Dio Cursussen

DIO CURSUSSEN

Dio PuppycursusPuppycursus (vanaf de leeftijd van 8 weken)

Een puppycursus bij DIO is waarschijnlijk anders dan u gewend bent.

  • Er wordt in kleine groepjes gewerkt van maximaal 7 deelnemers per les. Het voordeel hiervan is dat er voldoende aandacht is voor iedere baas/hond combinatie.
  • Er is veel ruimte voor spel en ontspanning. De pups mogen regelmatig even los, om lekker met elkaar te spelen. Dit heeft als voordeel de socialisatie met andere honden, en het zorgt ervoor dat de pups hun hoofdje weer even leeg kunnen maken voor het aanleren van een nieuwe oefening. Deze momenten worden tevens gebruikt om de eigenaar meer inzicht te geven in het gedrag van de hond.
  • De training is midden in het bos, dus geen omheind terrein. Hierdoor worden wij tijdens onze les met van alles geconfronteerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wandelaars, ruiters, mountainbikers en andere honden. Hier maken we een natuurlijk leermoment van.
  • Door de kleine groepjes en veel ontspanningsmomenten, leren de pups en hun bazen zeer snel. Daardoor bestaat de cursus uit slechts 5 lessen.
  • Er is veel ruimte voor het stellen van vragen of voor eigen inbreng wat betreft de aan te leren commando’s. U bepaalt immers wat u belangrijk vindt wat uw hond leert.
  • Uiteraard leren de pups de basiscommando’s zoals aandacht, zit, af, volgen, hier komen, los volgen, staan, hier komen met afleiding enz.
  • Er wordt gewerkt door middel van positief belonen en de hond uit te dagen om samen te werken/te leren.

Het is geen enkel probleem als de pup tijdens de training het vaccinatieprogramma doorloopt. Ook getiterde pups zijn absoluut welkom!

De cursussen van DIO zijn erkend door de APBT-BeNe onder nummer 000178, dit is het Keurmerk voor Diervriendelijke Hondentrainers!

Puppyvervolgcursus

Dio - CursusDe opzet van de groep is vergelijkbaar met die van de puppycursus met maximaal 7 deelnemers. Gewoonlijk volgt de puppyvervolgcursus de puppycursus op. De pups hebben inmiddels de basiscommando’s onder de knie, dus wordt er meer afleiding toegevoegd en de moeilijkheidsgraad ligt wat hoger.
1 à 2 Trainingen zullen in het centrum plaatsvinden, zodat ook onder dergelijke omstandigheden de pups leren hun aandacht op hun baas te blijven focussen.
Er wordt tijdens deze cursus veel aandacht besteed aan het perfectioneren van de voorheen geleerde basiscommando’s. De basis wordt uitgebreid met commando’s blijf, niet trekken aan de lijn, komen onder grote afleiding, los enz. Tevens bevinden de meeste pups zich tijdens deze cursus in de leeftijd van de pre-puberteit. Uw pup wordt vanaf dan zelfstandiger en lijkt te vinden dat hij/zij u niet meer nodig heeft. U wordt begeleid hoe hier het beste mee om te gaan.
Ook de puppyvervolgcursus vindt (buiten de lessen in het centrum) plaats in het bos en bestaat uit 5 lessen.
Ook deze cursus wordt erkend door de APDT-BeNe onder nummer 000178.

Pubercursus

Heeft jouw jonge hond last van pubergedrag? Of te wel, heeft hij of zij last van de bekende bananen in de oren!  Dan helpen wij je graag op weg!
Door onze ‘Puber Cursus’ ga jij je jonge hond beter leren begrijpen.
We leren je hoe jij je hond op een positieve en correcte manier begrensd. Je hond leert zich beter focussen op jou door impulscontrole oefeningen. Er zal steeds teruggekomen worden op het creëren en in stand houden van een goede band tussen jou en je hond. Basisonderdelen die terugkomen zijn het “hier komen”, lopen zonder trekken en goed blijven omgaan met andere honden. Jouw hond heeft dagelijks zowel fysieke- als mentale uitdaging nodig. Je zult in deze cursus leren hoe je dit bij je puber hond kunt doen. Doordat de cursus in kleine groepen wordt gegeven, is er ruimte voor individuele feedback. De oefeningen worden afgestemd op de hulpvragen van de deelnemers in de groep. Zo werken we er samen aan er een meer ontspannen pubertijd van te maken. Deze cursus bestaat uit 5 lessen.

Clicker/Balans cursus

Je leert omgaan met de clicker, en hoe je deze het beste kan gaan gebruiken. Je krijgt veel inzicht in het gedrag van je hond.
Je leert de uitdagingen van je hond kennen, maar ook hoe je deze op basis van wederzijds vertrouwen kan omzetten naar geweldige prestaties.
Wat leert je hond:
-Zich te concentreren tijdens het werk.
-De hond leert beter met zijn of haar lijf om te gaan. Oftewel hij/zij wordt meer bewust van het lijf. Dit helpt de kans op blessures te verkleinen.
-Dat werken met de baas super leuk is!
De cursus is geschikt voor jonge honden die klaar zijn met de (puppy) vervolgcursus, maar graag door willen blijven trainen. Voor honden die onzeker zijn, en dus echt moeten leren vertrouwen op hun baas en uiteindelijk zo zelf ook meer vertrouwen krijgen en uiteraard voor iedereen die graag op een positieve manier met zijn hond wil bezig zijn.
Deze cursussen zullen plaatsvinden in de avonduren en worden grotendeels binnen gegeven.
De cursus bestaat uit 4 lessen van 45 minuten/incl clicker (max. 5 deelnemers).

 

TARIEF DIO CURSUSSEN
Dio - Cursus

Het tarief voor een puppycursus (5 lessen van 1 uur) is €95,-

Het tarief voor een puppyvervolgcursus (5 lessen van 1 uur) is €95,-.

Het tarief voor een pubercursus (5 lessen van 1 uur) is €95,-.

Het tarief voor een Clicker cursus (4 lessen, 45 minuten) is €80,-.

Voor meer info neem gerust contact met mij op.

Puppycursus - PubercursusDe manier waarop honden getraind worden, is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Steeds meer hondenbezitters bewijzen dat het mogelijk is om een hond op te voeden tot een gehoorzame en vrolijke viervoeter door gebruik te maken van hondvriendelijke en beloningsgerichte trainingstechnieken. Trainen met behulp van deze methodes is niet alleen leuk, maar het versterkt ook de band tussen hond en baas. Het is niet langer aanvaardbaar om bij de training en opvoeding van honden gebruik te maken van op straf en dwang gebaseerde methodes en pijn veroorzakende hulpmiddelen, zoals slipkettingen, pinnenbanden en stroombanden. Hondentrainers die bovenstaand standpunt onderschrijven, hebben zich verenigd in de “Association of Pet Dog Trainers”, kortweg APDT. Deze trainersorganisatie werd in 1995 in Engeland opgericht door John Fisher om een kwaliteitsgarantie te kunnen bieden aan eigenaars die met hun hond een cursus willen volgen.

Alle leden van de APDT zijn trouw aan het “geen slipketting”-beleid en maken gebruik van methoden en hulpmiddelen die bij de hond niet leiden tot onnodige en/of overmatige stress, gedrukte houdingen of uitingen van angst. Aangezien uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat met deze positieve methodes de beste resultaten behaald worden, kunnen ook dierenartsen met een gerust hart hun cliënten doorsturen naar APDT-leden.

Voordat aspirant-leden tot het lidmaatschap van de APDT worden toegelaten, worden zij beoordeeld volgens een strenge gedragscode. Een beoordelaar toetst of een trainer voldoet aan de voorwaarden die omschreven zijn in de gedragscode van de APDT-BeNe. APDT-trainers verplichten zich verder tot het op peil houden van hun vakkennis.

Zoals u leest, is dit een keurmerk, waar wij enorm trots op zijn! U kunt zich hier meteen inschrijven voor een nieuwe puppy / vervolgcursus: inschrijven