Cursussen

Puppycursus (vanaf de leeftijd van 8 weken)

Een puppycursus bij DIO is waarschijnlijk anders dan u gewend bent.

 • Er wordt in kleine groepjes gewerkt van maximaal 7 deelnemers per les. Het voordeel hiervan is dat er voldoende aandacht is voor iedere baas/hond combinatie.
 • Er is veel ruimte voor spel en ontspanning. De pups mogen regelmatig even los, om lekker met elkaar te spelen. Dit heeft als voordeel de socialisatie met andere honden, en het zorgt ervoor dat de pups hun hoofdje weer even leeg kunnen maken voor het aanleren van een nieuwe oefening. Deze momenten worden tevens gebruikt om de eigenaar meer inzicht te geven in het gedrag van de hond.
 • De training is midden in het bos, dus geen omheind terrein. Hierdoor worden wij tijdens onze les met van alles geconfronteerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wandelaars, ruiters, mountainbikers en andere honden. Hier maken we een natuurlijk leermoment van.
 • Door de kleine groepjes en veel ontspanningsmomenten, leren de pups en hun bazen zeer snel. Daardoor bestaat de cursus uit slechts 5 lessen.
 • Er is veel ruimte voor het stellen van vragen of voor eigen inbreng wat betreft de aan te leren commando’s. U bepaalt immers wat u belangrijk vindt wat uw hond leert.
 • Uiteraard leren de pups de basiscommando’s zoals aandacht, zit, af, volgen, hier komen, los volgen, staan, hier komen met afleiding enz.
 • Er wordt gewerkt door middel van positief belonen en de hond uit te dagen om samen te werken/te leren.

De cursussen van DIO zijn erkend door de APBT-BeNe onder nummer 000178, dit is het Keurmerk voor Diervriendelijke Hondentrainers!

Puppyvervolgcursus

Dio - CursusDe opzet van de groep is vergelijkbaar met die van de puppycursus met maximaal 7 deelnemers. Gewoonlijk volgt de puppyvervolgcursus de puppycursus op. De pups hebben inmiddels de basiscommando’s onder de knie, dus wordt er meer afleiding toegevoegd en de moeilijkheidsgraad ligt wat hoger.
1 à 2 trainingen zullen in het centrum plaatsvinden, zodat ook onder dergelijke omstandigheden de pups leren hun aandacht op hun baas te blijven focussen.
Er wordt tijdens deze cursus veel aandacht besteed aan het perfectioneren van de voorheen geleerde basiscommando’s. De basis wordt uitgebreid met commando’s blijf, niet trekken aan de lijn, komen onder grote afleiding, los enz. Tevens bevinden de meeste pups zich tijdens deze cursus in de leeftijd van de pre-puberteit. Uw pup wordt vanaf dan zelfstandiger en lijkt te vinden dat hij/zij u niet meer nodig heeft. U wordt begeleid hoe hier het beste mee om te gaan.
Ook de puppyvervolgcursus vindt (buiten de lessen in het centrum) plaats in het bos en bestaat uit 5 lessen.
Ook deze cursus wordt erkend door de APDT-BeNe onder nummer 000178.

Pubercursus

Heeft u ook een Puber in huis, en heeft u het idee dat alles spontaan vergeten is? Staat u in het bos te roepen en heeft uw hond bananen in de oren? Of heeft u het idee dat uw hond alles interessanter vindt als u op dit moment dan is het zeker interessant om een pubercursus te gaan volgen?
Deze cursus staat vooral in het teken van oefenen en herhalen op een positieve manier daar waar de behoefte van de cursisten ligt. Maar uiteraard ook bijzonder geschikt als je lekker met je hond bezig wil zijn.

Privétraining (voor pups als volwassen honden)

Soms kan het erg prettig zijn om privé te trainen. Redenen hiervoor kunnen zijn dat

 • uw hond erg snel afgeleid is
 • u of uw hond voelt zich niet prettig in een groep
 • het tijdstip/dag van de cursus niet past , maar u toch graag aan de slag wilt
 • u met uw hond via de gedragstherapie gestart bent en enige begeleiding nog gewenst is
 • u een beperking (handicap) heeft waardoor het niet gemakkelijk is om u te verplaatsen

Ook dan kan ik u helpen. Privétrainingen kunnen zowel bij uw thuis als op locatie plaatsvinden.

Dio - CursusHet tarief voor een puppycursus (5 lessen) is €90,-.

Het tarief voor een puppyvervolgcursus (5 lessen) is €90,-.

Het tarief voor een pubercursus (5 lessen van 1 uur) is €90,-.

Het tarief voor een Clicker cursus (4 lessen) is €80,-.

Het tarief voor een privétraining is €65,- per les (a 1 uur).

Bij een privétraining kunnen reiskosten extra gerekend worden als het bezoekadres verder dan 20 km van Drunen ligt.
Voor meer info neem gerust contact met mij op.

De manier waarop honden getraind worden, is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Steeds meer hondenbezitters bewijzen dat het mogelijk is om een hond op te voeden tot een gehoorzame en vrolijke viervoeter door gebruik te maken van hondvriendelijke en beloningsgerichte trainingstechnieken. Trainen met behulp van deze methodes is niet alleen leuk, maar het versterkt ook de band tussen hond en baas. Het is niet langer aanvaardbaar om bij de training en opvoeding van honden gebruik te maken van op straf en dwang gebaseerde methodes en pijn veroorzakende hulpmiddelen, zoals slipkettingen, pinnenbanden en stroombanden. Hondentrainers die bovenstaand standpunt onderschrijven, hebben zich verenigd in de “Association of Pet Dog Trainers”, kortweg APDT. Deze trainersorganisatie werd in 1995 in Engeland opgericht door John Fisher om een kwaliteitsgarantie te kunnen bieden aan eigenaars die met hun hond een cursus willen volgen.

Alle leden van de APDT zijn trouw aan het “geen slipketting”-beleid en maken gebruik van methoden en hulpmiddelen die bij de hond niet leiden tot onnodige en/of overmatige stress, gedrukte houdingen of uitingen van angst. Aangezien uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat met deze positieve methodes de beste resultaten behaald worden, kunnen ook dierenartsen met een gerust hart hun cliënten doorsturen naar APDT-leden.

Voordat aspirant-leden tot het lidmaatschap van de APDT worden toegelaten, worden zij beoordeeld volgens een strenge gedragscode. Een beoordelaar toetst of een trainer voldoet aan de voorwaarden die omschreven zijn in de gedragscode van de APDT-BeNe. APDT-trainers verplichten zich verder tot het op peil houden van hun vakkennis.

Zoals u leest, is dit een keurmerk, waar wij enorm trots op zijn! U kunt zich hier meteen inschrijven voor een nieuwe puppy / vervolgcursus.